Kezdőlap / Közösségi szolgálat

Közösségi szolgálat

Közösségi szolgálati koordinátor:
Klébesz Kinga
kozossegiszolgalat @ blathy.info
+36-70-501-9616

a meghirdetett lehetőségek megtalálhatók a Bláthy Diák Fórumban és a 228-as melletti hirdetőtáblán.

A közösségi szolgálat elvégzésének menete:

 1. Klébesz Kinga igazgatóhelyettes asszonnyal egyeztetni, hogy az adott szervezetnél lehet e közösségi szolgálatot végezni. Illetve szükséges esetén a szerződéskötés elindítása. Ehhez szükséges adatok: A fogadószervezet neve, a kapcsolattartó neve és mail címe.
 2. A szerződés megkötése után elvégezhetők a szükséges órák, a közösségi szolgálati naplóban vezetve a tevékenységeket. Iskolaidőben nap 3 órát, tanítási szünetben vagy hétvégén napi 5 órát lehet dolgozni. A közösségi szolgálati naplókat az osztályfőnöknek minden hónap végén be kell mutatni.
 3. Az 50 óra elvégzése után, újból Klébesz Kinga igazgatóhelyettest kell keresni, ő igazolja és lefűzi az érettségi anyagba az igazolást az 50 óra elvégzéséről. Ezután az aláírt naplót az osztályfőnöknek kell bemutatni, aki rögzíti a törzslapba, a bizonyítványba és a KRÉTÁ-ba az érettségi vizsga megkezdéséhez szükséges 50 óra közösségi szolgálat elvégzésének tényét.


A közösségi szolgálat jelentősége:

Egy egészséges társadalomban nem hagyjuk magukra a bajbajutottakat, de természetes, hogy a segítségnyújtást és az együttélést tanulnunk kell. Tudatosítani kell magunkban, hogy nem önálló szigetekként élünk, hanem egy közösség tagjai vagyunk. Felelősek vagyunk egymásért, a közösségért.
Az 50 órás IKSZ segítséget nyújt, hogy megismerjük a közösség erejét és az itt szerzett tudásunkat életünk során jól hasznosítsuk. A közösségi szolgálat elvégzése során nem csak másokon segítünk, de saját magunkat is fejleszthetjük. Fejlődik a(z)

 • kritikus gondolkodásunk
 • érzelmi intelligenciánk
 • önbizalmunk
 • felelősségvállalási képességünk
 • állampolgári kompetenciánk
 • felelősebb döntéshozó képességünk
 • hiteles vezetői képességünk
 • szociális érzékenységünk, társadalmi felelősségvállalásunk
 • kommunikációs képességünk
 • empátiánk
 • konfliktuskezelésünk és probléma-megoldásunk

A saját fejlődésünk mellett a pályaválasztásodat is segítheted a közösségi szolgálat elvégzésével. Könnyedén megtalálhatjuk azt a területet, ahol dolgozni szeretnénk, vagy rájöhetünk, hogy amit álmaid munkájának gondoltunk, mégsem nekünk való.
Az IKSZ elvégzése során olyat tehetünk, ami neked is hasznos és másoknak is segítesz vele. Érezheted, hogy olyan dolgot teszel, ami javítja mások életminőségét, a tevékenységed hasznos mások számára, értékelik a munkánkat. Ráadásul olyan kapcsolatokra tehetünk szert, amely később jól jöhet.

Az iskolai közösségi szolgálat szakképző intézményekre és tanulóikra vonatkozó részleteit a 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról 107. § (1)-(8) pontjai szabályozzák.

Eseménynaptár

További események...

KÖZZÉTETT ADATOK

Közzétett adatok 2020/2021.

Life long learning

Felnőttképzés

Test applications

Bláthy RádióBudapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bláthy Ottó Titusz Informatikai Technikum