Kezdőlap / Iskolai alapítványunk

A Lélek Fényűzése Alapítvány

A BMSZC Bláthy Ottó Titusz Informatikai Technikum mellett működő A Lélek Fényűzése Alapítványt 1993-ban alapította Novotny Zoltánné tanárnő azzal a céllal, hogy a tanulók kulturáltságának, lelki érzékenységének és alkotókészségének fejlesztését szolgálja, támogassa. Az évek múlásával a diákok kulturális életének fejlesztése és az iskolai programok megszervezése mellett az alapítványnak komoly részt kellett vállalnia a szakmai képzés támogatásában, az iskolai eszközök fejlesztésében is.

Az alapítvány fő feladatának tekinti a tehetséggondozás, szabadidős tevékenységek keretében különböző tanórán kívüli tevékenységek, szakkörök megszervezését és működtetését. Tanulmányi versenyeken való részvétel támogatása, versenyek szervezése és lebonyolítása, rendezvények megszervezése és lebonyolítása (kiállítások, előadások, hangversenyek, szórakoztató műsorok) szintén kiemelt feladat.

Az alapítvány célja:

  • A fiatal, felnövekvő nemzedék erkölcsi, szakmai és művelődési fejlődésének elősegítése
  • Az önképzés, tehetséggondozás támogatása
  • Azon egyéni és társas kompetenciák, készségek fejlesztése, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a felnövekvő nemzedék képes legyen a folyamatosan és dinamikusan változó világunkban a megváltozott körülmények között is a társadalmi együttélés normáit elsajátítani, a társadalom hasznos tagjaként beilleszkedni

Az alapítvány támogatása két fő forráson keresztül történik. Az iskolában tanulói diákok szüleik társadalmi szerepvállalásuk keretében magán adományokkal, illetve cégeken keresztül támogatják az alapítvány célkitűzéseit, működését, illetve igyekszünk a személyi jövedelemadóból felajánlható 1% keretében minél több támogatást gyűjteni.

A korábban hagyományos pályázatok újraélesztéséhez, az iskolai és diákélet kiszámítható szervezéséhez azonban kiszámítható forrásra van szükségünk - kérjük, támogassa az iskola alapítványát.

Technikai adatok:
A Lélek Fényűzése Alapítvány
18058369-1-41
OTP: 11703006-20055703

Eseménynaptár

További események...

KÖZZÉTETT ADATOK

Közzétett adatok 2020/2021.

Life long learning

Felnőttképzés

Test applications

Bláthy RádióBudapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bláthy Ottó Titusz Informatikai Technikum